Kort om

KASTRUP LUFTFOTO

Kastrup Luftfoto er etableret 1948 på basis af almindelig fotografisk laboratorie virksomhed siden midten af trediverne, og dermed Danmarks ældste aktive luftfotofirma, samt eneste med eget farvelaboratorie og rammefabrik.

Lidt historie. I starten anvendtes lejede fly, men i 1961 blev det første fly indkøbt samtidig med overgang fra sort / hvid fotografering til udelukkende at optage i farve. Der blev samtidig indhentet koncession til foruden foto også til taxaflyvning

I 1963 kom det næste fly til og senere endnu flere. Efterhånden udviklede de nye aktiviteter sig såsom taxaflyvning, skoleflyvning, udlejning m.m. kraftigt. Resultatet blev at flyvirksomheden blev udskilt i et selvstændig søsterselskab under navnet Copenhagen AirTaxi® A/S der i dag disponerer over og opererer 20 – 25 fly, en- og tomotors. Selskabet har også eget flyværksted. De to selskabers samarbejde giver en god baggrund for Kastrup Luftfoto.

Kameraer der har været anvendt i perioden 1948 til 1960 er Leica, filmformat 2,4×3,6 cm., fra 1961 til 1999 Hasselblad, filmformat 4,5×6 cm., og Pentax 6×7 cm., og fra år 2000 normalt Pentax 645 i filmformat 4,5×6 cm. og til specialopgaver Pentax 6×7 cm. Fra 2006 benyttes kun digitale kameraer til alle optagelser. Kameraerne er af fabrikatet Canon.

Luftfotografering foretages for hovedparten af billederne, i en sæson, fra begyndelsen af maj til slutningen af september , og vi er klar til at gå i luften hele året rundt. I sæsonen er vi dagligt i luften, og dækker hele Danmark, med 2-3 fly når vejrforholdene tillader fotografering.